САРМс | SARMs заместители на стероидите?

Колкото и пъти да се спомене тази тема, никой не ти дава кратко и ясно обяснение какво точно са САРМс. Когато прочета написаното във форуми или ‘’Официални’’ сайтове, оставам още по объркан…

Цялото наименование на САРМс е доста дълго и трудно за произнасяне, Селективни Модулатори на Андрогенните Рецептори. Ако го прочетеш, естествено след като си кажеш ‘’какво да го е*а е това” ще ти стане ясно какво правят САРМс, а именно, те окозват специфично влияние върху Андрогенните рецептори в тялото, като по този начин карат тялото да изгради големи количества мускулна маса и/или да изгори мастната си тъкан, използвайки я като главен източник на енергия. Това се случва за изключително кратък период от време с видими резултати в първите 7 до 30 дена, в зависимост от САРМ-ът който ще използваш.  Главната идея на САРМс е да изместят стероидите в хормоналната терапия, поради липсата на силно проявени странични ефекти които можеш да очакваш от стероидите.

Малко повече за Андрогенни Рецептори, 100% си чувал, някой в залата да твърди, че от много ‘’химия’’ може да ти се запушат рецепторите, и колкото и повече химия да взимаш нищо няма да стане, става дума точно за Андрогенните Рецептори… На кратко колкото повече рецептори имаш толкова по предразположен си за изграждане на мускулна маса или с други думи имаш ‘’ГЕН’’. Това също обяснява защо като ‘’зобят’’ някои хора имат огромен успех а други не чак толкова, всичко това много зависи от броят на андрогенните рецептори които имаш.

Защо SARMs станаха толкова популярни

САРМс са на пазара от скоро, но не са напълно нови… Още през Олимпийските игри на 2008 атлети са дали позитивна допингова проба за два от най-популярните САРМс на пазара Остарин МК2866 и Андарин S4. Може да се запитате защо тези атлети са използвали САРМс и отговорът ще е доста прост. Атлетите търсят начини да са по-бързи, по-здрави и по-силни от свойте конкуренти и за да бъдат най-добрите им трябва нещо което да им даде преднина и да не се открива лесно при допингова проба, ето тук идват и САРМс.

Може да гледате на САРМс като ‘’дизайнерски стероиди’’ защото те са създадени с целта да имат всичките позитиви от стероидите без техните странични ефекти. Това ги прави и толкова атрактивни за всеки, не само за професионални атлети и култористи. Липсата на силно проявените странични ефекти прави САРМс много желана спортна добавка за норлани хора, които искат бързо да влязат в добра физическа форма и да запазят постигнатото дори и след спирането на САРМс. Това е и една от другите причини САРМс да са толкова популярни, постиганото с тях лесно се запазва и за разлика от стероидите натрупана мускулна маса не изчезва при спиране на прием.

САРМс | SARMs срещу Стероидите

Както вече споменахме, САРМс действат по почти същият начин по който действат и стероидите, но тогава какво ги прави толкова различни, и как така нямат тези силни странични ефекти които можеш да получиш от стероидите?

Методът по който действат САРМс е специфичен, тоест те засягат само тъканите в които искаш да предизвикаш растеж и подобрение а именно, мускулна тъкан и укрепване на костната структура. Стероидите от друга страна също ти дават това предимство, с малката подробност, че както стимулират растеж и промяна в мускулната тъкан така и засягат второ-степенни органи.

Най-често засегнати органи от стероидите са тестисите, те намалят и съответно тотално спират да произвеждат тестостерон защото тялото получава достатъчно от външен източник (стероиди). Най-страшното в този случей е никога повече да не си възвърнеш нормалната продукция на собствен тестостерон и съответно за да се чувстваш и функционираш нормално трябва да се подложиш на хормонална терапия до края на животът си. Други органи които могат да пострадът са черният дроб, поради високата токсичност на стероидите. Също така простата и сърцето могат да се уголемят правейки вероятноста от Рак по-голяма.

САРМс НЕ засягат второстепенни органи, но въпреки това при засилен прием също могат да намалят прозводството на собственият ти тестостерон, защото ефекта им е толкова сходен, че организмът просто ги приема за тестостерон и намаля производството, но никога не го спира напълно. Затова след цикъл със САРМс не е необходима терапия, но въпреки това почивката е желателна.

1) САРМс | SARMs силни ли са колкото стероидите?

Краткият отговор е НЕ.

САРМс имат ПОТЕНЦИАЛА на стеродите, тоест действат по сходен начин със сходни резултати, но ако трябва да ги сравняваме имат 70% от потентноста на стероидите, което е много впечетляващо поради факта, че изключват страничните ефекти които може да бъдат причинени от химията…

2) САРМс | sarms комбинация със стероиди?

Да, SARMs могат да бъдат използвани в комбинация със стероидите, по 2 данчина:

По време на терапия след цикъл. Най-популярният SARM за възтановяване и задържане на максимални количества мускулна маса, които си наптрупал по време на цикълът ти е Остарин МК2866. Подходящ за възтановителният период от 6 до 8 седмици, тъй като не оказва супресия на нивата на тестостеронът и в същото време има доста сходна реакция която може да очакваш от тестостерон. По този начин тои имитира действието му и ти позволява да запазиш натрупаната мускулна маса докато възтановиш собствената си продукция на тестостерон до нормални нива.

Заедно със стероидите се използват САРМс които нямат толкова висока хормонална активност като Cardarine GW501516 и Ibutamoren MK677 (при условие, че не използвате синтетичен хормон на разтежа). Причината поради която не препоръчваме други SARMs заедно със стероиди е, че действието им е много сходно и ефектите се препокриват, тоест ако вземате друг тип SARM със стероди ефектът ще се изгуби заедно с напразно инвестираните пари. Кардарин и Ибутаморен от друга страна биха засилили ефекта от стероидите и биха ти помогнали да постигнеш по голям резултат. 

Най-популярните SARMs и предназначение

На първо място ще започнем с тези САРМс които спомогат за бързото и лесно покачване на мускулна маса, или по специфично от 3 до 5 кг мускули за не повече от 30 дни.

О ДА! Определено с комбинация от САРМс и подходяща диета и тренировъчен режим това е 100% възможно. Oтбелязваме, че ако си назобана до козирката КОРАВА БАТКА, 3 до 5кг мускулна със САРМс са почти невъзможни… За останалите от нас простосмъртни, нека тук да обсъдим най-подходящата комбинация от САРМс за мускулна маса и за изгаряне на мазнини.

САРМс Комбинация за маса: Ligandrol + Ostarine + Ibutamoren

1) Лигандрол | lIGANDROL или LGD 4033

Тук говорим за ‘’Уааааау’’ резултати, този SARM е толкова потентен, че по думите на потребители ефектите му са по-забележими и от химията. Светкавично възтановяване с не повече от 5 часа сън, 6 килограма мускули за 4 седмици, постоянно напомпани мускули, огромна разлика в силата.

Ligandrol LGD 4033 е най-ефективният селективен андрогенен рецепторен модулатор за бързо покачване на мускулна маса. Той се използва от спортисти като по-здравословен заместител на най-мощните стероиди за покачване на мускулна маса Dianabol (Метандростелон, Dbol или D-bol) и Anadrol (Drol). Скоро, Лигандрол LGD-4033 може да се използва в хормонално заместителната терапия, за повишаване на мускулна маса и укрепване на костите. В близкото бъдеще има вероятност стероидите да бъдат заменени със SARMS и предписвани от лекари, като медикаменти които дават всички предимства на стероидите с намалени или никакви странични ефекти.

За кого е подходящ Лигандрол

LGD-4033 е подходящ само за мъже. Поради огромният си потенциал, този SARM е прекалено силен за да се използва от жени. Малките дози от 10-15мг са достатъчни за покачване на желаните килограми мускулна маса, за 4 до 6 седмици.

На кратко Лигандрол:

 • Увеличава нивата на сила
 • Бързо покачва мускулна маса
 • Намаля мазнините в тялото
 • Заздравява мускулни и костни травми
 • Не причинява нежеланите странични ефекти, причинени от прохормони и анаболни стероиди

2) Остарин | Ostarine или MK2866

Това е най доказаният и безвреден САРМ който съществува на пазара, подходящ за новобранци. Ostarine е много полезен в комбинация с Лигандрол и Ибутаморен като помога за успкоряване на метаболитните процеси в тялото, засилване на протеиновия синтез и разбира се изграждане на мускулна маса. Потребителите докладват, че Остарин | повишава либидото и подобрява настроението. Разбира се този САРМ също може да се използва самостоятелно, с него можеш да покачиш 2 до 3 кг мускулна маса за 30 дни. Тъй като не е толкова потентен като Лигандрол, за да има по проявен ефект дозировката на Остарин зависи от килограмите на потребителя и варира от 20мг до 50мг на ден. Дозата зависи от мускулната маса която имаш, при културисти дозата трябва да е от 40-50мг за да извлечеш максимални позитиви от продукта.

За кого е подходящ Ostarine МК2866

Най-често се използва от мъже и жени които искат рязко да покачат мускулната си маса бързо и без да трупат излишни мазнини. Що се отнася до изграждане на мускули, Ostarine е САРМ който проявява доста сходни ефекти като тези които може да се очакват от тестостерон. Разликата се проявява в липсата на странични ефекти които може да се очакват от анаболен стероид като тестостерона. Това прави Остарин перфектната и по-удобна алтернатива, тъй като се приема орално и е подходящ както за жени така и за мъже.

На кратко Остарин:

 • Бързо покачва мускулна маса
 • Увеличава силата
 • Заздравява ставите
 • Укрепва костите
 • Повишава либидото

3) Ибутаморен | Ibutamoren MK677

Ибутаморен е специално създаден за да стимулира хипофизната жлеза, увеличавайки собственото производство на хормон на растежа до 3 пъти. Това е доста желан ефект защото прием на 20мг би се равнил на увеличение от 2iu (единици) което може да очакваш от ижектиране на истински хормон на растежа като Pfizer Genotropin.

Ибутаморен (MK-677) е част от САРМс (Селективни Андрогенни Рецепторни Модулатори) и наподобява действието на най-скъпият компонент в хормоналната терапия а именно хормонът на растежа. За разлика от обикновенният инжекционен растежен хормон, Ибутаморенът индиректно стимулира хипофизната жлеза на организма да работи на максимални обороти. По този начин тялото само произвежда огромно количество хормон на растежа което предоставя куп позитиви за потребителя без странични ефекти. Според изследванията, MK-677 подобрява физическото състояние, спомага за натрупването на мускулна маса при тренировки, изгаря мазнини и подобрява метаболизма заедно с енергийните нива. При продължителна употреба (6-12 месеца) Ибутаморен има подмладяващ ефекти върху потребителите, премахва бръчките и прави кожата по гладка. Други позитивни свойства на този САРМ са премахване на умора, депресия и растеж на коса.

За кого е подходящ Ibutamoren MK677

Тъй като главната функция на МК677 е да увеличава производството на хормон на растежа, той е подходящ както за мъже така и за жени. Може да се използва за покачване на маса или сваляне на килограми, в зависимост от комбинацията САРМс която избираш и диетата която спазваш.

На кратко Ибутаморен:

 • Топи мазнини и подпомага мускулният растеж
 • Увеличава нивата на енергия през деня и възстановява кожата
 • Засилва действието на други САРМс с които се комбинира

SARMS за изгаряне на мазнини: Кардарин + Андарин + Слимоболан

1) Карадарин | Cardarine GW501516

Причината поради която Cardarine (Кардарин) е обичан и популярен е уникалното му свойство, да спомога за селективното топене на мазнините около талията и корема. Кардарин не е просто супер фет бърнер подходящ за жени и мъже а и повишава нивата на азотен оксид, който предпазва от атеросклероза и намаля холестерола. Въпреки че Кардарин GW501516 не е стимулант, той дава възможност за изключителна съсредоточеност и мотивация по време на тренировка. Продукт за издръжливост и сила комбиниран с ефектно изгаряне на мазнини, Cardarine е повече от обикновен фет бърнар.

Кардарин не само ще ти помогне лесно да разградиш мазнините си, той също така засилва притока на кислород и количеството гликоген (енергия) което можеш да задържиш в мускулите, правейки мускулите два пъти по-ефективни в извършването на физическа дейност, този ефект се усеща 30-40 минути след прием. Това означава, че ще можеш да издържаш на повече и на по-дълги физически натоварвания, най-вече под формата на кардио, което от друга страна десетократно засилва процеса за изгаряне на мазнините.

За кого е подходящ Кардарин GW501516

Кардарин е САРМ действащ еднакво както при мъже така и при жени. Неговите качества като фетбърнар и свойството му да увеличи работоспособноста на мускулите със 150% го правят незаменим при изчистване от мазнините и поддържане на високи енергийни нива и сила при ниско-въглехидратна диета.

На кратко Кардарин:

 • Действа Незабавно (след първите 30-40 минути)
 • Предава нечовешка издръжливост
 • Изгаря мазнините (особено около корема и ханша)
 • Понижава на лошият холестерол

2) Андарин | Andarine S4

Андарин е много популярен САРМ тъй като съчетава натрупване на мускулна маса със изчистване от мазнините. S4 често е сравняван със стероидите Станозолол и Анавар тъй като има сходен ефект.

Първото нещо което ще забележиш със Андарин е по-твърдият и сух вид на мускулът, който става по изразен и описан. С този САРМ можеш едновременно да качваш мускулна маса и да стопиш мазнини. Разбира се ефектът му за покачване на маса не е толкова проявен като при Лигандрол, но за сметка на това както вече споменахме, премахва мазнините.

Поради тези факти и достъпната му цена потребителите често взимат по-висока доза Андарин С4 или го комбинират с Остарин/Лигандрол , ускорявайки натрупването на мускулна маса трикратно.

За кого е подходящ Андарин С4

Андарин С4 главно се употребява от мъже, жените също приемат Андарин С4, но личният ми съвет към вас, дамите които желаят да покачат мускулна маса по-бързо е да се насочите към Остарин, тъй като е доста по доказан в употребата си от нежният пол.

На кратко Андарин:

 • Наподобява ефекта на Анавар и Станозолол
 • Предава твърдост и пълнота на мускулите
 • Драстично увеличава силата и чистата мускулна маса
 • Гори Мазнини

3) Slimobolan DNP-INT

Не е просто поредният фетбърнар, уникалното при този продукт е, че работи независимо от това дали тренираш или не, дали спазваш диета или ядеш каквото ти падне.

При всички случеи 100мг Слимоболан ще засили метаболизмът ти с до 11%, това увеличение на метаболитният процес е невероятно. При спазване на диета с леки тренировки, можеш да имаш феноменални резултати. Потребители докладват загуба от 2 до 4 килограма за месец, при спазване на лек хранителен режим, без тренировка. Дори потребители които не са спазвали диета казват, че са изгубили поне 2 килограма мазнини…

Slimobolan постига този ефект със забавяне на процеса на енергийното производство и обмяната на веществата в АТР (ATP e вашата енергийна валута и вие разчитате на нея за всички телесни функции). Това е много важно защото след като ATP (енергийната валута) се изчерпи, тялото ще се опита да хиперкомпенсира като изгори още повече калорий под формата на въглехидрати и мазнини, за да произведе необходимата енергия, което от своя страна ще доведе до загуба на килограми от порядъка на 0.6 кг – 1.2кг на седмица.

За кого е подходящ Слимоболан

Slimobolan е подходящ за мъже и жени които искат да свалят излишните килограми. Нека да го кажем така, дори и да си мързелив/мързелива имаш късмет най-накрая намери нещо което да изгаря мазнини докато разпускаш на дивана…

На кратко за Слимоболан:

 • Засилване на метаболизма до 50%
 • Топи мазнините за месец
 • Отслабваш без диети
 • Изгаряне на мазнини в коремната областК

SARMS – нашето мнение

Вярваме, че за в бъдеще САРМс или тяхна усъвършенствана разработка ще играе огромна роля в модерната медицина и естствено във всяка една спортна дисциплина. Представи си продукти създадени и осъвършенствани след хиляди експерименти, които изменят човешките гений и ти дават възможност да бъдеш най-добрият в твоята спортна дисциплина… Тогава няма да има хора които просто са ‘’създадени’’ за спорт всички ще са равни, най-добрият ще е този който даде най-много от себе си… САРМс са началото на едно по-добро бъдеще!

За сега най-добрите SARMs на Българският пазар се предлага от iMuscle с 98-100% чистота, както е показанa в лабораторния доклад по-долу, което потвърждава, че чистотата и структурата на нашите САРМс са с абсолютно най-високо качество.